Rijbewijs halen? Neem GOEDE rijlessen bij Verkeersschool Goede uit Zandvoort

Bel ons voor een proefles

Motorrijles: met Verkeersschool Goede ben je altijd goed op weg. Lees hieronder meer over onze motorrijlessen.

Motorrijles

Motorrijles

Voor veel mensen is het een droom, motorrijden. Maar motorrijden kun je niet zomaar. Ook hier heb je een apart rijbewijs voor nodig, rijbewijs A in dit geval. 


Je kunt een A1, A2 of A rijbewijs halen. Het type motorrijbewijs is afhankelijk van je leeftijd en van het vermogen van de motorfiets waar je rijexamen mee doet bij het CBR. 


Er moeten drie examens afgelegd worden:

  • AVB - de voertuigbeheersing

  • AVD - de verkeersdeelneming

  • ATH - het theorie-examen

Elk deel wordt afzonderlijk afgesloten met een examen bij het CBR. Dit gebeurt nooit op dezelfde dag. 


Er bestaat één motortheorie-examen voor alle te behalen motorrijbewijzen. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

De verschillende A-rijbewijzen:

  • A1 - 18 en 19 jaar

  • A2 - 20 jaar

  • A code 80 - vanaf 21 jaar

  • A - 24 jaar

Code 80 is een vermelding op het rijbewijs. Na het behalen van A code 80 word je de eerste twee jaar belast met een beperking van een maximum vermogen van de motor tot 35 kw (A2), maar daarna promoveer je automatisch naar A zonder examenverplichtingen.

Photo gallery

Doorstromen

Precies twee kalenderjaren na de afgifte van rijbewijs A1 of A2 is er voor zogenaamde 'doorstromers' naar de volgende categorie een speciaal praktijkexamen met vrijstelling van theorie en bijzondere verrichtingen. 


Of je nu een ervaren motorrijder of een beginner bent, wij geven de eerste motorrijlessen op een groot en afgesloten terrein en iedere les wordt direct  aangepast aan jouw niveau. 


Eén lesuur duurt 60 minuten.


Heb je zelf geen eigen motorkleding of helm? Geen probleem. Op de rijschool zijn motorjassen, broeken, helmen en handschoenen in verschillende maten aanwezig. Probeer het eens met een eenmalige proefles! Op zoek naar een spoedcursus? Informeer naar de mogelijkheden.


Opfrislessen

Al een tijdje geen motor meer gereden? Dan kan onzekerheid toeslaan: kan ik het nog wel? Beheers ik de machine nog wel goed? Rijd ik nog wel veilig? De voertuigbeheersing en het zelfvertrouwen moeten dan even een opfrisser krijgen. 

Meestal lukt dit al na een paar speciaal hiervoor bedoelde opfrislessen.


Wat kost motorrijles?

  • Per les van 60 minuten 59 Euro

  • Examengeld voertuigbeheersing AVB 185euro

  • Examengeld verkeersdeelneming AVD 275 euro