Rijbewijs halen? Neem GOEDE rijlessen bij Verkeersschool Goede uit Zandvoort

Bel ons voor een proefles

Auto- of motorrijles: met Verkeersschool Goede ben je altijd goed op weg. Lees hieronder meer over onze autorijlessen en motorrijlessen.

Autorijles

Rijbewijs verlengen voor 75-plussers

Iedereen die het Nederlandse rijbewijs heeft gehaald, bezit dit voor het leven, het moet alleen om de tien jaar administratief verlengd worden. Vanaf 75 jaar moet het rijbewijs iedere 5 jaar verlengd worden, waarbij een medische keuring onderdeel is van de procedure.


Men kan online op de site van het CBR via DigiD een gezondheidsverklaring aanvragen of een papieren versie ophalen aan de balie van het CBR en bij sommige gemeenten. De door u ingevulde verklaring stuurt u naar het CBR. Zij verwijzen u door naar een arts. De arts zal vervolgens bepalen of het rijbewijs voor 5 jaar verlengd kan worden en geeft een verklaring van geschiktheid af waarop de gemeente weer een nieuw rijbewijs afgeeft. Daarmee is de geldigheid weer voor 5 jaar gegarandeerd. 


De autorijlessen


Vanaf 16,5 jaar mag je al starten met je autorijlessen. 


Doe je het praktijkrijexamen tussen je 17e en 18e levensjaar dan val je automatisch in de 2toDrive regeling. 

Geslaagd? Dan ben je verplicht om tot je achttiende met een coach die naast je zit de weg op te gaan. Deze coach moet een rechtsgeldige begeleiderspas hebben en je mag alleen in Nederland rijden. 


Valt het praktijkrijexamen na je 18e verjaardag, en je slaagt dan mag je geheel zelfstandig de weg op. Zonder coach en ook in het buitenland.


We starten tijdens de eerste rijlessen met het onder de knie krijgen van de bediening van de auto, oftewel met de voertuigbeheersing. 

Op een afgesloten terrein sturen, gas geven, remmen, de koppeling bedienen en leren schakelen, dat moment vergeet je nooit meer.


Lukt dat allemaal een beetje en kan je daarbij ook de verkeersregels toepassen, dan gaan we je uitgebreid ervaring op laten doen door zoveel mogelijk te rijden en gaan we je voorbereiden op het CBR-rijexamen.

Het theorie-examen


Het behalen van het theoriecertificaat is verplicht voor het afleggen van je praktijkrijexamen. 


Dit examen wordt individueel afgenomen met behulp van een touchscreen computer bij het CBR. De uitslag volgt direct na de laatste vraag. 


Het theorie-examen mag je doen vanaf de dag dat je zestien jaar bent. 

Je hoeft het theoriecertificaat nog niet te hebben als je begint met de rijlessen, maar zodra je praktijkexamen wilt doen of de tussentijdse toets, dan ben je dus verplicht je theorie-examen afgerond te hebben.


Heb je het theorie-examen gehaald, dan blijft het certificaat anderhalf jaar geldig en kun je in die tussentijd je praktijkexamen halen. 


Wij kunnen je advies geven hoe je je het best op het theorie-examen kunt voorbereiden.


Rijbewijs


Ben je uiteindelijk geslaagd voor zowel theorie en het praktijkexamen dan kan je bij de gemeente een B rijbewijs ophalen.

Wat kost autorijles?

 • Eén proefles 35 euro

 • Eén losse les 54 Euro

 • Tussentijdse toets of praktijkexamen 225 euro

Rijtest voor medische goedkeuring

Heb je als gevolg van medische klachten, b.v een TIA, een poos niet mogen rijden en wordt er nu een goedkeuring voor je aangevraagd, dan word je gekeurd en kan er eventueel een rijtest volgen. Het CBR beoordeelt volgens de wettelijke regels of je geestelijk en lichamelijk weer in staat bent om te rijden en weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Let wel: dit is geen praktijkexamen. Er wordt heel anders beoordeeld. Het is wel verstandig om van tevoren een of meer rijlessen te nemen om je

rijvaardigheid weer onder de knie te krijgen. Uiteraard kunnen wij deze rijlessen voor je verzorgen.

Motorrijles

Motorrijles

Voor veel mensen is het een droom, motorrijden. Maar motorrijden kun je niet zomaar. Ook hier heb je een apart rijbewijs voor nodig, rijbewijs A in dit geval. 


Je kunt een A1, A2 of A rijbewijs halen. Het type motorrijbewijs is afhankelijk van je leeftijd en van het vermogen van de motorfiets waar je rijexamen mee doet bij het CBR. 


Er moeten drie examens afgelegd worden:

 • AVB - de voertuigbeheersing

 • AVD - de verkeersdeelneming

 • ATH - het theorie-examen

Elk deel wordt afzonderlijk afgesloten met een examen bij het CBR. Dit gebeurt nooit op dezelfde dag. 


Er bestaat één motortheorie-examen voor alle te behalen motorrijbewijzen. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

De verschillende A-rijbewijzen:

 • A1 - 18 en 19 jaar

 • A2 - 20 jaar

 • A code 80 - vanaf 21 jaar

 • A - 24 jaar

Code 80 is een vermelding op het rijbewijs. Na het behalen van A code 80 word je de eerste twee jaar belast met een beperking van een maximum vermogen van de motor tot 35 kw (A2), maar daarna promoveer je automatisch naar A zonder examenverplichtingen.

Doorstromen

Precies twee kalenderjaren na de afgifte van rijbewijs A1 of A2 is er voor zogenaamde 'doorstromers' naar de volgende categorie een speciaal praktijkexamen met vrijstelling van theorie en bijzondere verrichtingen. 


Of je nu een ervaren motorrijder of een beginner bent, wij geven de eerste motorrijlessen op een groot en afgesloten terrein en iedere les wordt direct  aangepast aan jouw niveau. 


Eén lesuur duurt 60 minuten.


Heb je zelf geen eigen motorkleding of helm? Geen probleem. Op de rijschool zijn motorjassen, broeken, helmen en handschoenen in verschillende maten aanwezig. Probeer het eens met een eenmalige proefles! Op zoek naar een spoedcursus? Informeer naar de mogelijkheden.


Opfrislessen

Al een tijdje geen motor meer gereden? Dan kan onzekerheid toeslaan: kan ik het nog wel? Beheers ik de machine nog wel goed? Rijd ik nog wel veilig? De voertuigbeheersing en het zelfvertrouwen moeten dan even een opfrisser krijgen. 

Meestal lukt dit al na een paar speciaal hiervoor bedoelde opfrislessen.


Wat kost motorrijles?

 • Per les van 60 minuten 54 Euro

 • Examengeld voertuigbeheersing AVB 171 euro

 • Examengeld verkeersdeelneming AVD 260 euro